KONFERENCIJA ZA MEDIJE: NASTAVLJA SE LOŠA PRIMENA ZAKONA

Primeri loše prakse u primeni novog Zakona o zaštiti potrošača od strane države u odnosu prema organizacijama potrošača, biće jedna od tema konferencije za medije koja će biti održana u ponedeljak, 18.aprila u beogradskom Medija Centru.

Asocijacija potrošača Srbije – APOS predstaviće javnosti odgovore na dodatna pitanja EU na osnovu stanja u praksi, tačnije odnosa države prema konkurenciji, korupciji i fer odnosima na tržištu Srbije.

APOS želi da ukaže da i nakon stupanja na snagu novog Zakona o zaštiti potrošača nastavljena je stara praksa po kojoj državni funkcioneri sami, ne definišući kriterijume, biraju one organizacije sa kojima sarađuju.

Ovo nisu pitanja međusobne svađe između organizacaija potrošača, kako se uporno predstavlja u javnosti. Ovo je ilustracija odnosa države prema konkurenciji, korupciji i fer odnosima na tržištu Srbije. Ove radnje smatramo nečasnim, suprotnim interesima potrošača, i primerima loše primene Zakona o zaštiti potrošača i evropskih standarda. Od novog ministra se traži da spreči ovakve radnje i donese podzakonska akta i procedure koji će omogućiti potrošačima Srbije da njihovi interesi budu zastupljeni u institucijama gde se donose odluke bitne za njih.

Ovaj unos je objavljen pod Vesti. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sigurnosni kod

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>