Uvećan obim falsifikata hrane

Plagiranje hrane u poslednje dve godine na svetskom nivou  je uvećano za čak 60 odsto. Pod falsifikatima se osim kopiranja robnih marki poznatih proizvodjača podrazumeva i štednja na kvalitetu, nenavodjenje svih sastojaka u robi, kao i druge malverzacija kojima se služe proizvodjači. Za falsifikovanje su najpogodniji: maslinovo ulje, čajevi, začini, med, mlevena kafa, sirupi, vino, ali i druge namirnice.

Maslinovo ulje – često ga razredjuju jeftinijim uljima ili koriste lošiju sirovinu.

Voćni sokovi – dodaju im vodu i šećer.

Čaj – dodaju se obične travke.

Začini – mešaju ih sa prehrambenim bojama koje oponašaju prirodnu boju začina.

Ovaj unos je objavljen pod Vesti. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sigurnosni kod

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>